Standaard pagina

Doorbreek je plateau:

5 voedingstips

Help, de laatste  kilo’s willen er maar niet af!                                                                                                  Ik blijf dat buikvet houden.  Ik ben flink afgevallen,  maar sta al een tijdje stil.                         Mijn vetpercentage gaat omhoog en dat terwijl ik veel sport. Herkenbaar?
Dan kan het zijn dat je te veel van de volgende producten eet, of ze hebt opgenomen in je dagelijkse eetpatroon.

1. Kaas & Pindakaas
Elke dag kaas eten is teveel. Kies voor avocado of humus als je houdt van de smeuïgheid. Geldt hetzelfde voor pindakaas.

2. Noten
Het is prima om dagelijks noten te eten, maar bijna niemand kan zich aan het ene handje houden en blijft ervan snoepen.

3. Boter
Fitnessmensen  halen hun gezonde vetten uit koude oliën zoals lijnzaad en een scheutje olijfolie en vette vis. Af en toe pure verse roomboter bij een romantisch etentje of ontbijt is prima.

4. Vruchtensap en smoothies
Het blijft voor veel mensen lastig om het bij één klein glaasje te houden. Drink ‘s ochtends een kop kruidenthee of (warm) water met citroen i.p.v. vruchtensap en je bent over een maand geslonken in je taille. Neem een smoothie als tussendoortje, niet als glas bij een maaltijd.

5. Brood
Brood is geen dikmaker, wel als je het teveel en te vaak eet en niet beweegt. Als je in de gelegenheid bent om een salade te maken, groenten en fruit kunt meenemen naar je werk, doe dit dan en varieer het met volkorenbrood. Probeer zo vaak mogelijk Fries roggebrood te nemen 2 à 3 sneetjes per keer.

Dit geldt ook voor pasta (100 g rauw), rijst (100 g rauw) en aardappels (200 g rauw) per persoon.                                     Varieer met de volkoren varianten.             

Kleine aanpassingen in je voeding maken een groot verschil. Probeer het maar!

 

 

5 tips om afvallen leuker te maken

1. Houd je vooruitgang bij
Welke keuzes heb je gemaakt? Hoe veel progressie heb je gemaakt? Kennis is macht. Door bij deze vragen stil te staan, maak je je weg naar het einddoel iets tastbaarder.

2. Leer eten los te koppelen van emoties
Iets te vieren, stress, verdriet, een slechte dag. Laat emoties geen reden zijn om te (over)eten. Na afloop zul je je er alleen maar slechter door voelen.

3. Sta niet te vaak op de weegschaal
Je bent veel meer dan het getal op de weegschaal. Gezond eten uit zich bovendien niet alleen in je gewicht, het kan er ook voor zorgen dat je meer energie hebt, beter slaapt of een beter humeur hebt. Die zaken zijn minstens zo belangrijk. Weg met de weegschaal.

4. Maak het leuk
Afvallen is niet alleen kommer en kwel. Je kunt het zelf leuk maken. Trakteer jezelf op een gezond kookboek, begin je eigen kruidentuintje en wen jezelf een lifestyle aan waar je echt van geniet, dus kies alleen voor gezonde favoriete voeding.

5. Inspireer anderen
Kook een gezonde maaltijd voor je vriendinnen, inspireer je partner en kinderen. Voor andere mensen is jouw nieuwe lifestyle een motivatie.

Hoe motiveer jij jezelf?

Kilo's kwijtraken kost veel moeite, maar voor deze 5 tips is geen dieet nodig. Pak je een aantal kleine gewoontes aan, met groots effect.

1. Drink een glas water voor iedere maaltijd
Zo kom je makkelijker aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid water en je voelt je voller, waardoor je minder snel te veel eet.

2. Maak een paar simpele swaps
Maak zelf een lichte dressing voor je salade. Het is lekker en het scheelt zo 80 calorieën met een kant-en-klare variant.

3. Vervang je toetje
Heb je na het eten altijd veel zin in zoet? Neem in plaats van een toetje een blokje pure chocolade. Een kop verse muntthee is ook een goede afsluiter van het diner.

4. Meet je porties af
Gooi niet op de gok wat in de pan, meet alles af. Het zal meer effect hebben dan je denkt, uit onderzoek blijkt namelijk dat we ons bord leegeten. Wil je niet te veel eten? Dan begint het dus bij het afmeten en wegen van je ingrediënten.

5. Drink je calorieën niet
In veel drankjes zitten weinig voedingsstoffen, maar veel calorieën. Matig dus met alcohol, frisdranken en gezoete vruchtensappen.

Nieuwe reacties

15.08 | 08:57

Hallo Ineke is dat boek nog te koop

10.04 | 17:37

Zeeuws vispotje was lekker. Van de saus restant maken we soep.

Groetjes Sylvia

17.03 | 17:34

Stoofvlees met oosterstintje heerlijk Ineke

01.03 | 20:28

Hallo Ineke
Heb jij toevallig het recept nog van flespompoen met risoto
Gr Jacky