Recepten

Mijn recepten
PISTOLET KOMIJNENKAAS< SLA EN RADIJS
Porties 1
U moet gebruiken:

1 meergranen pistolet

2 koffielepels halvarine

40 g komijnekaas 30+

1 el grove mosterd

2 bladen ijsbergsla

5 radijsjes in plakjes

Zo doet u dat:

Halveer de pistolet en besmeer met de halvarine, leg de kaas erop en smeer de mosterd erop.

Verdeel de radijs erover en vouw de slabladen erop en sluit het broodje.

KIKKERERWTENCURRY MET BLOEMKOOL
Porties 4
U moet gebruiken:

1 bakje boemboe voor rode of groene curry

400 ml kokosmelk

400 g kikkererwten pot of blik 400 g uitgelekt

1 bloemkool in roosjes

Zo doet u dat:

Verhit een wok en bak hierin de currypasta 2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.

Roer de kikkererwten en bloemkool erdoor en laat de curry afgedekt 15 minuten zachtjes stoven.

Serveer de curry met rijst of naanbrood of stokbrood sneetjes.

BIEFSTUKSPIESJES MET BLAUWE KAASSAUS
Porties 2
U moet gebruiken:
250 g (kogel)biefstuk in blokjes
olijfolie
50 g roomkaas
50 g blauwe kaas
1 el melk
peterselie


Zo doet u dat:
Week houten satéprikkers in water.
Rijg de blokjes vlees aan de prikkers en bestrijk met olijfolie.
Gril de spiesjes rondom in een grillpan of op de barbecue.
Maak de saus door de kazen met 1 el melk glad te malen en verdeel over de spiesjes Bestrooi met wat peterselie. 
NOEDELSOEP MET PEULTJES EN MAÏS
Porties 4
U moet gebruiken:

2 groentebouillon tabletten

100 g Chinese eiermie

200 g peultjes gehalveerd

200 g champignons in plakjes

200 g maïs uit blik uitgelekt

1 el bieslook

Zo doet u dat:

Breng 1 liter water aan de kook met de bouillon tabletten.

Voeg de peultjes, champignons, maïs en mie toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

Breng op smaak met peper en de bieslook.

KERRIESOEP MET MAÏS
Porties 4
U moet gebruiken:

2 uien gesnipperd

2 blikjes maïs á 300 g

2 el olijfolie

1 volle el kerrie

1 1/2 groentebouillon tablet

Zo doet u dat:

Laat de maïs in een vergiet goed uitlekken.

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 minuten.

Schep de kerriepoeder en de maïs erdoor en voeg de bouillontabletten en 

1 1/2  liter water toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep en maak op smaak met wat peper. Verdeel over 4 soepkoppen.

Lekker met een tosti met kaas.

PASTA SALADE MET PESTO EN GEROOKTE KIP
Porties 4
U moet gebruiken:

350 g mini fusilli Grand’Italia

90 g groene pesto

250 g gerookte kipfilet in blokjes

2 bosuitjes in ringetjes

6 zongedroogde tomaatjes op olie in reepjes

Basilicumblaadjes in reepjes

Zo doet u dat:

Kook de pasta volgens voorschrift en laat uitlekken.

Meng de pesto door de pasta, schep de kip, bosui en de tomaatjes erdoor, maal er een beetje peper erover en garneer de salade met de basilicum.

(Deze pastasalade is ook lekker met rode pesto).

MACARONI MET HAM EN KAAS EN GROENTEN
Porties 4
U moet gebruiken:

600 g Italiaanse wok groenten

320 g macaroni

1 blik champignonsoep (300 g Unox)

200 g gekookte ham blokjes

200 g geraspte kaas 30+

Zo doet u dat:

Doe de groenten en de macaroni in een wok zonder olie en voeg de blik soep en 300 ml water toe en schep om. Breng aan de kook met de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken en roer regelmatig. Voeg de hamblokjes toe en warm even door, schep dan de geraspte kaas door het gerecht tot het gaat smelten. Dien op.

GOULASH MET VEEL GROENTEN
Porties 4
U moet gebruiken:
1 pot krachtbouillon rundvlees (350 ml)
400 g rijst
2 uien gesnipperd
2 rode paprika 's in blokjes
250 g champignons in kwarten
20 g roomboter
250 g sperziebonen in stukjes
1 el paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
140 g tomatenpuree
125 g room
Zo doet u dat:
Kook de rijst gaar volgens voorschrift.
Verhit in een hapjes pan de boter en bak de ui, paprika, champignons en bonen 5 minuten.
Voeg paprikapoeder, komijn en tomatenpuree toe en bak 3 minuten.
Voeg de krachtbouillon toe en 350 ml water en laat nog 15 minuten zachtjes koken.
Roer de room er als laatste door.
Serveer de rijst en schep er de goulash bovenop.
PASTA MET TONIJN EN BROCCOLI
Porties 4
U moet gebruiken:
2 blikjes tonijn in water  uitgelekt á 160 g
400 g pasta naar keuze
400 g broccoli roosjes
1 pot pastasaus met basilicum 340 g
175 g geraspte kaas


Zo doet u dat:
Kook de pasta volgens voorschrift gaar.
Kook de broccoli 5 minuten beet gaar.
Verwarm in een wok de saus met de tonijn.
Schep de gare pasta en de broccoli bij de tonijnsaus en warm goed door.
Serveer met de geraspte kaas.

PASTASALADE MET GEROOKTE KIP EN HONINGMOSTERDDRESSING
Porties 4
U moet gebruiken:

400 g pasta bv. macaroni of fusilli

2 bouillonblokjes

25 g pijnboompitjes

8 zongedroogde tomaten op olie in stukjes

2 el olie van de tomaten

250 g kerstomaatjes gehalveerd

200 g gerookte kipfilet in reepjes

75 g rucola grof gesneden

75 ml slasaus

1 el mosterd

1 el honing

2 el citroensap

Zo doet u dat:

Kook de pasta met de bouillonblokjes gaar en laat uitlekken.

Rooster de pijnboompitjes in een droge, hete koekenpan tot ze bruin kleuren.

Maak een dressing van de slasaus, de mosterd, de honing en het citroensap en meng door de pasta,  met alle tomaatjes, de olie, de kip en de rucola en bestrooi met de pijnboompitjes.

WOKSCHOTEL MET MIE
Porties 2
U moet gebruiken:
1 el sesamzaad
200 g mie
200 g mager varkensvlees in blokjes
2 rode uien in halve ringen
1 kleine stronk broccoli in roosjes
1 el Chilisaus
1 el olie
2 el sojasaus

Zo doet u dat:

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Kook de mie in ruim water volgens voorschrift. Bak het vlees in de olie bruin. Bak de uienringen kort mee. Roerbak de broccoli in 5 minuten mee gaar. Voeg de uitgelekte mie en de Chilisaus toe en warm het gerecht goed door. Maak op smaak met de sojasaus. Strooi het sesamzaad er over.

KERRIE GROENTESCHOTEL
Porties 2
U moet gebruiken:
1 zak Hak kerrie groenteschotel
200 g kipfilet in blokjes
150 g rijst
2 bosuitjes in ringetjes
2 el olijfolie




Zo doet u dat:
Kook de rijst volgens voorschrift.
Verhit de olie in een wok en bak de kip rondom bruin.
Bak de bosui 1 minuutje mee.
Voeg de Hak zak toe en warm een paar minuten mee.
Verdeel de rijst over 2 kommen en schep de kip kerrie erbij.


Sylvia 10.04.2019 17:37

Zeeuws vispotje was lekker. Van de saus restant maken we soep.

Groetjes Sylvia

Marja 17.03.2019 17:34

Stoofvlees met oosterstintje heerlijk Ineke

Jacky Pigmans 01.03.2019 20:28

Hallo Ineke
Heb jij toevallig het recept nog van flespompoen met risoto
Gr Jacky

Nieuwe reacties

15.08 | 08:57

Hallo Ineke is dat boek nog te koop

10.04 | 17:37

Zeeuws vispotje was lekker. Van de saus restant maken we soep.

Groetjes Sylvia

17.03 | 17:34

Stoofvlees met oosterstintje heerlijk Ineke

01.03 | 20:28

Hallo Ineke
Heb jij toevallig het recept nog van flespompoen met risoto
Gr Jacky